JESSEN KIRJASTO

 

JESSE KESKIAIKAKOIRA 29

 

On armon vuosi 1452. Rutto on levinnyt Turun kaupunkiin, ja merirosvot väijyvät Tukholmaan matkaavia Airistolla. Rahvasta ja aatelia on kokoontunut suurin joukoin markkinoille Tuomiokirkon kupeeseen Suurtorille. Sieltä löytyy jokaiselle jotain  -  markkinakojuja, ruttolääkärin talo, kuninkaan turkulaisille lahjoittama Kivisauna ja vieläpä mestauslava.

Jenna ja Hannele pääsevät mukaan Turun keskiaikamarkkinoilla esitettävään näytelmään. Jenna saa pukeutua kauniiseen keskiaikaiseen hovineidon pukuun, ja hänen Jesse-koiransa selkään levitetään kuninkaan vaakunalla koristettu mantteli. Sen sijaan Hannele ei halua missään tapauksessa ryhtyä näyttelemään lällyä hovineitoa, joten hän keksii itselleen säväyttävämmän roolin.

Kun varkaat sitten iskevät ja Kerjalais-Mikon almulipas katoaa, Jesse pääsee näyttämään taitonsa vihikoirana.

 

JESSE MÖKKIKOIRA 28

 

Jenna ja Hannele ovat innoissaan. He pääsevät kesälomalla veneilemään Turun saaristoon ja katsastamaan samalla Allille ja Väinölle uutta kesämökkiä. Tarjolla onkin monta lupaavaa kohdetta toinen toistaan kauniimmissa maisemissa. Harmillista vain, että Elsa änkeää heidän mukaansa komentelemaan ja päsmäröimään. Jenna on kaiken lisäksi huolissaan rakkaasta koirastaan Jessestä, joka on astunut puistossa lasinsirpaleen päälle ja ontuu toista etujalkaansa. Kaikki ei kuitenkaan suju tyttöjen toiveiden ja odotusten mukaisesti. He kauhistuvat jo alussa, kun Väinön veneen vesillelasku epäonnistuu. Sen jälkeen epäonni tuntuu suorastaan vainoavan heitä. Lopulta Elsa ja Muru katoavat mökkirannasta, ja vene löydetään tuuliajolla Ukonsaaren edustalta. Taas tarvitaan apuun urhoollista Jesseä!

 

JESSE AATELISKOIRA 27

Jenna ja Hannele matkaavat Skotlannista Pohjois-Irlantiin Elsa ja Oiva Munkkirinteen mukana. Tytöt asuvat kartanossa ja patikoivat läheisellä vuorella etsimässä viisituhatta vuotta vanhoja käytävähautoja. Jossain samalla suunnalla pitäisi olla myös neoliittinen kivikehä, Ring of Gullion, joka on ollut muinaisen druidikultin keskuspaikkoja. Seudulla elää salaperäinen legenda Bhirra-järvestä ja Kultaisesta koirasta. Tytöt huomaavat kyläläisten käyttäytyvän oudosti aina kun näkevät Jessen. Eivät kai he kuvittele, että Jessellä olisi jotain tekemistä kultaisen koiran legendan kanssa?

 

JESSE RAUNIOKOIRA 26

Jennan, Hannelen ja Nicky Arlingtonin matka jatkuu Skotlantiin, Loch Nessin hirviöjärven maisemiin. Siellä he alkavat etsiä vanhalle kartalle merkittyä, salaperäisen kuvion osoittamaa paikkaa. Onko Achnahannetin kappelin raunioihin haudattu Arlingtonin suvun kulta-aarre? Hannelen mielestä matkalla pitää bongata myös Nessie, esihistoriallinen joutsenlisko, joka piileskelee järven syvyyksissä. Kun mustana kiiluvassa vedessa näkyy selviä kyttyröitä täysikuun paistaessa rauniolinnan takaa, joutuu rohkea Hannelekin turvautumaan Jessen apuun.

 

JESSE AAVEKOIRA 25

Skotlannin-retki jatkuu hyytävissä merkeissä, kun Jesse, Jenna ja Hannele pääsevät asumaan kuuluisaan Arlingtonin linnaan. Linnaan liittyy pelottavia legendoja, mutta hurjin niistä on tarina epämuodostuneesta koirasta, joka muurattiin elävältä linnan kadonneeseen tornihuoneeseen 1500-luvulla. Myrskyöinä voi kuulla tuulen ujelluksen seassa koiran hiljaista nyyhkytystä. Tyttöjen vierailua isännöi Nicholas Arlington. Hän ja Hannele haluavat selvittää aavekoiran salaisuuden, mutta ovatko tapahtumat jo riistäytyneet nuorten käsistä? Onneksi heillä on apunaan urhea Jesse.

 

JESSE MATKAKOIRA 24

Viimeinkin kauan odotettu Englannin-matka on koittanut. Jenna ja Hannele ovat täpinöissään lentokoneen laskeutuessa Heathrow'n lentokentälle. Ensimmäinen seikkailu alkaakin jo heti perillä, kun Elsa Munkkirinteen tiibetinspanieli Muru karkaa kuljetuskoristaan ja aiheuttaa kaaoksen. Myös lady Margaretin koton Tweedmouthin linnassa riittää tutkittavaa ja jännitettävää. Hulppeissa puutarhajuhlissa tytöt saavat pukeutua viktoriaanisiin asuihin. Kesken juhlien Jennan rakas Jesse katoaa salaperäisellä tavalla. Tytöt etsivät sitä hädissään joka paikasta. Mitä on tapahtunut? Mihin Jesse on voinut joutua?

 

JESSE RETKIKOIRA 23

Jenna ja Hannele lähtevät luokkaretkelle Itä-Suomeen. Onneksi Jenna saa asiat junailtua niin, että hänen Jesse-koiransakin pääsee mukaan luokanvalvojan kesämökille. Pian mökillä alkaa tapahtua outoja asioita. Luokkatovereiden joukossa täytyy olla varas, sillä retkeläisiltä alkaa hävitä vaatteita tihenevään tahtiin. Kaiken lisäksi lähistöllä könyää häirikkökarhu, joka käy ihmisten pihoilla kaivelemassa jäteastioita ja pelottelemassa paikkakuntalaisia. Ei kai se vain käy luokkaretkeläisten kimppuun? Eräänä yönä oku hiiviskelee saunan terassilla. Ikkunasta näkyvät karmaisevat, punaiset silmät...

 

JESSE AARREKOIRA 22

Munkkirinteen Elsa on perinyt suuren kartanon. Hän lähtee tiluksilleen mukanaan dogsitterit Jenna ja Hannele ja Jennan kultainennoutaja Jesse sekä tiibetinspanieli Muru. Elsan suvussa on jo vuosikymmenien ajan kiertänyt huhu kartanoon kätketystä aarteesta, ja Elsa on nyt päättänyt löytää sen. Heti ensimmäisenä yönä Jesse tekee hälytyksen: joku hiiviskelee pimeässä puutarhassa. Onko se Valkoinen rouva, jonka kerrotaan kummittelevan kartanossa  -  vai vieläkin pahempaa, aarretta hamuava naapuri?

 

JESSE VAUHTIKOIRA 21

Kummallista: Eetu tuntuu äkkiä menettäneen kaiken mielenkiintonsa Jennaan, vaikka on juossut hänen perässään iät ajat. Juoru kertoo, että poika on nähty kaupungilla käsi kädessä jonkun tytön kanssa. Hannele pakottaa vastahakoisen Jennan oitis vakoilureissulle. Päänvaivaa tytöille aiheuttaa myös Elsa, joka on voittanut Meripäiviltä kovatehoisen perämoottorin. Totta kai hänen pitää saada myös perämoottoriin sopiva muskelivene, jolla ajella pitkin Aurajokea tuttaviensa kateuden kohteena. Soppa on valmis, kun perämoottorivarkaat iskevät Turun pienvenesatamaan. 

 

JESSE PÄÄSIÄISKOIRA 20

Hannele ei suostu lähtemään vanhempien mukana pääsiäislomalle, vaikka isosisko Viivi painostaa häntä kovasti. Hanskin suunnitelmissa on mennä virpomaan Jennan ja tämän kultaisennoutajan Jessen kanssa Kaskenlinnan asukkaita. Jessestä tehdään pääsiäiskoira. Mutta mitä ihmettä Viivillä ja Karoliinalla on tekeillä, kun he haluavat väen vängällä jäädä kahdestaan kaupunkiin pääsiäispyhien ajaksi? Jenna ja Hannele olettavat saavansa tiibetinspanieli Murun hoiviinsa koko viikoksi, mutta kauhistuksekseen he saavatkin potkut dogsitterin hommista. Ja kenet Elsa palkkaa heidän tilalleen? Ei voi olla totta!

 

JESSE KYLPYLÄKOIRA 19

Koirakylpylässä kuohuu! Elsa on järkytyksestä sekaisin. Hän ei ole päässyt osakkaaksi vastaperustettuun koirien luksuskylpylä Kultatassuun, kuten paras ystävätär Gertrud. Sellaista Elsa ei voi sulattaa! Elsan dogsittereille Jennalle ja Hannelelle tarjoutuu tilaisuus käydä Kultatassussa uittamassa Jesseä ja sekarotuista Nasse-setää. Kylpylässä olisikin ihanaa ilman riiteleviä ystävyksiä. Tyttöjen koiria uhkaa porttikielto kylpylään, koska bakteerikammoinen Elsa inhoaa sekarotuisia ja pelkää niiden levittävän tarttuvia tauteja.