marisalukee

Hyvää Kansainvälistä Lukutaidon päivää kaikille lukutoukille! Itse vietin Read Hourin tämän Marvi ja Merja Jalon Unelmakoirat Aksu etsii kotia. Oli juuri sopivanpituinen ja mukava tarina ekaluokkalaisista Ainosta ja Islasta, jotka haaveilevat omasta koirasta.

 

Merja Jalo; Marvi Jalo: Unelmakoirat – Aksu etsii kotia, Karisto, 2020

”Valitsin tämän kirjan, koska siinä on koiria… Kirja kertoo Ainosta ja Islasta. Aino on villi tyttö ja pitää koirista. Isla on rauhallinen ja tykkää piirtää. Suosittelen kirjaa ekaluokkalaisille.”

 

Radiofiskars Siirin kirjassa Aksu etsii kotia

Aksu etsii kotia aloittaa uuden Unelmakoirat-sarjan, joka on jälleen osoitus siitä, että kotimaisen nuortenkirjallisuuden konkarit Merja Jalo ja Marvi Jalo ovat ajan tasalla sen suhteen, mikä lapsia kiehtoo. Saman kaksikon kynästä on nimittäin myös uudehko Onnenkepparit-sarja, josta meillä myös tykätään kovasti. Unelmakoirat-sarja on kuulemma Onnenkeppareitakin parempi! Kirjan on kuvittanut Marjo Nygård.

 

Aksu etsii kotia -kirjassa (Karisto 2020)

Ekaluokkaa käyvät parhaat ystävykset Aino ja Isla keksivät suunnitelman, jonka avulla he yrittävät saada Aksu-hoitokoiran ikiomakseen. Molemmat tytöt haluaisivat kovasti oman koiran, mutta lupaa tällaisen hankkimiseen ei ole herunut. Kun Ainon tädin pyörittämä koirahoitola ruuhkautuu, Ainon äiti suostuu Aksu-koiran hoitamiseen kahdeksi viikoksi. Tytöillä on tähtäimessä pitää Aksu paljon pidempään...